17.11 - 21.11.2025
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
Mleko (200g), płatki kukurydziane (20g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)
Chleb graham(40g), pasztet (25g), masło (5g), ogórek (20g)
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, mięso wieprzowe, cebula, przyprawy, śmietanka pasteryzowana)
Herbata z cytryną (200ml)
OBIAD
Krupnik zabielany (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, kasza jęczmienna gruba, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Zapiekanka makaronowa
(makaron świderki, olej rzepakowy, filet z kurczaka, ser mozarelle, pomidory (puszka), cebula, marchew, przyprawy naturalne)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Mus owocowy (100g)
(przecier owocowy 100%)
Chrupki kukurydziane (20g)
(grys kukurydziany)
WTOREK
ŚNIADANIE
Jajecznica na maśle (60g), Chleb graham (40g), masło (5g), szynka drobiowa (20g), rzodkiewka (20g)
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, woda, zakwas piekarski żytni, drożdże, sól, filet drobiowy 90%, białko drobiowe, glukoza, aromaty, przyprawy, masło)
Kawa zbożowa (200ml)
(mleko 3,2%, zboża 72%: jęczmień, żyto, cykoria)
OBIAD
Rosół drobiowy z makaronem nitka (200g)
(wywar mięsno-warzywny - porcja rosołowa drobiowa, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, makaron, przyprawy naturalne)
Ziemniaki (100g) kotlet schabowy (60g), mizeria (50g)
(ziemniaki, masło, koper, schab wieprzowy, mąka pszenna, jajko, mleko, bułka tarta, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Jabłko (150g)
ŚRODA
ŚNIADANIE
Mleko (200g), płatki śniadaniowe (20g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)
Chleb pszenny (40g), masło (10g), szynka krucha (20g), sałata zielona (10g), papryka (10g)
(mąka pszenna, drożdże, sól, masło, mięso wieprzowe 97%, sól, przyprawy i ich ekstrakty, glukoza, białko wieprzowe)
Herbata owocowa (200ml)
OBIAD
Grochowa (200g)
(wywar z warzyw -marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, groch łuskany, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Ryż z jabłkami (150g)
(ryż biały, jabłka, masło, cukier kryształ, cukier waniliowy, cynamon)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Ciasto marchewkowe (60g)
(jajko, cukier, marchew, olej rzepakowy, orzech, mąka pszenna, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa piernikowa)
CZWARTEK
ŚNIADANIE
Bułka grahamka (60g) masło (5g), ser żółty (40g), pomidor (20g)
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, śmietanka pasteryzowana, masło)
Herbata z cytryną (200ml)
OBIAD
Krem brokułowy z groszkiem (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ziemniaki, brokuły mrożone, śmietana 18%, grzanki pszenne, przyprawy naturalne)
Ziemniaki, kurczak w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej
(ziemniaki, filet z kurczaka, koncentrat pomidorowy 30%, cebula, czosnek, olej rzepakowy, przyprawy naturalne, kapusta pekińska, ogórek, pomidor)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Koktajl bananowy z masłem orzechowym (150g)
(banan, masło orzechowe, mleko 3,2%)
PIĄTEK
ŚNIADANIE
Mleko (200g), płatki śniadaniowe (20g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)
Chleb mieszany (40g), masło (5g), pasta z tuńczyka (30g), ogórek (20g)
(mąka pszenna, woda, zakwas piekarski żytni, drożdże, sól, tuńczyk, jajko, ogórek konserwowy, cebula, pietruszka)
Herbata z cytryną (200ml)
OBIAD
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, pieczarki, masło, śmietana 18%, przyprawy)
Pierogi ruskie (150g)
(mąka pszenna, jaja, masło, ser twarogowy, cebula ziemniaki)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Mini wafle z polewą malinową (35g) gruszka (pół sztuki)
(Wafel kukurydziany grys kukurydziany, polewa malinowa: cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), serwatka w proszku (z mleka), malina liofilizowana 1,3 %, lecytyna sojowa)