Przejdź do treści Przejdź do stopki

Jadłospis przedszkole

24.11 - 28.11.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

Chleb pszenny (60g), masło (10g), szynka wieprzowa (30g), ogórek (20g)
(mąka pszenna, drożdże, sól, masło, mięso wieprzowe 97%, sól, przyprawy i ich ekstrakty, glukoza, białko wieprzowe)

Herbata owocowa (200ml)

 

OBIAD

Kapuśniak z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw - marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, kapusta kiszona, ziemniaki, przyprawy naturalne)

Makaron świderki z serem i truskawkami (150g)(mąka pszenna, mąka żytnia, jaja, olej rzepakowy, masło, twaróg półtłusty, jogurt naturalny, cukier kryształ, cukier waniliowy, cynamon)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Kokosowa tapioka (130g) z musem owocowym
(tapioka, mleko kokosowe, mleko 3,2%, mus owocowy)

 

WTOREK

ŚNIADANIE

Mleko (200g), płatki śniadaniowe (20g)
  
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)

Chleb pszenny (40g), masło (5g), serek kanapkowy (20g), pomidor (20g)
(mąka pszenna, drożdże, sól, śmietanka pasteryzowana, mleko pasteryzowane i śmietana, sól, białka mleka, papryka)

Herbata owocowa (200ml)

 

OBIAD

Pomidorowa z ryżem (200g)
(wywar z warzyw -marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, koncentrat pomidorowy
30 %, ryż biały, śmietana 18% , przyprawy naturalne)

Ziemniaki 100g, kotlet de’volaile (60g), marchewka z brzoskwinią (50g)
(ziemniaki, masło, koper, filet z kurczaka, mąka pszenna, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy)

Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Smoothie owocowe (150g)
(przecier marchwiowy 100%, truskawki, banan)

Żurawina (10g)

 

ŚRODA

ŚNIADANIE

Kiełbaski na ciepło (60g), bułka grahamka (60g), masło (5g) papryka (20g), ketchup (10g)
(mąka pszenna, mąka żytnia drożdże, sól, zakwas piekarski żytni, śmietanka pasteryzowana, szynka wieprzowa 90%, białko wieprzowe, glukoza, sól, woda, aromaty, przyprawy)

Herbata z cytryną (200ml)

 

OBIAD

Kalafiorowa z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ziemniaki, koper świeży, śmietana 18%, przyprawy naturalne)

Racuchy z jabłkami (150g)
(mąka pszenna, mleko 1,5 %, jabłka, cukier waniliowy, jajka, drożdże, cukier kryształ, olej rzepakowy)

Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Jogurt z owocami (150g)
  (jogurt naturalny, owoce sezonowe, miód)

 

Pałka kukurydziana (20g)
(grys kukurydziany)

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Mleko (200g), płatki śniadaniowe (20g)
  
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)

Chleb pszenny (40g), masło (5g), polędwica drobiowa (20g), sałata zielona (10g), pomidor (10g)
(mąka pszenna, mąka żytnia, cukier, drożdże, sól, olej rzepakowy, woda, śmietanka pasteryzowana, masło)

Herbata z cytryną (200ml)

 

OBIAD

Porowa z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw -marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)

Kurczak w sosie własnym (60g), ryż (100g), kapusta pekińska (50g)
(filet z kurczaka, marchew, seler korzeń, por, cebula, masło, śmietana 18 % z mleka, mąka pszenna, przyprawy naturalne, kapusta pekińska, marchew, jabłko, śmietana, majonez)

Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Ciasto jogurtowo -owocowe (70g)
(olej, jogurt naturalny, jaja, mąka pszenna, cukier, sól, masło, wiśnie)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Mleko (200g), płatki śniadaniowe (20g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)

Chleb pszenny graham (40g), masło (5g), pasta jajeczna (30g), rzodkiewka(20g)
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, śmietanka pasteryzowana, jajka)

Herbata owocowa (200ml)

 

OBIAD

Koperkowa z makaronem (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, kalafior mrożony, makaron pszenny, koper świeży, śmietana 18%,, przyprawy naturalne)

Ziemniaki (100 g), paluszki rybne (60g), surówka z kapusty kiszonej (50g)
(ziemniaki, masło, filet z miruny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy naturalne)

Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Sałatka owocowa (150g)
(banan, jabłko, pomarańcza, kiwi)

Chipsy bananowe (20g)