12.11 - 14.11.2025
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
WTOREK
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
ŚRODA
ŚNIADANIE
Płatki śniadaniowe (20g) mleko (200g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)
Chleb pszenny (40g), twarożek ze szczypiorkiem (30g), papryka (20g), masło (5g)
(mąka pszenna, woda, zakwas piekarski żytni, drożdże, sól, ser, śmietana, szczypior)
Herbata z cytryną (200ml)
OBIAD
Ogórkowa z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw - marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Kasza jęczmienna (100g), pulpeciki w sosie pomidorowym (60g), buraczki (50g)
(ziemniaki, łopatka wp., bułka graham, jajka, cebula, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30 %, masło, śmietana 18 % z mleka, buraczki, przyprawy naturalne
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Smoothie owocowe (150g)
(przecier marchwiowy 100%, truskawki, banan)
Podpłomyki (20g)
(mąka pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy), mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna (z rzepaku))
CZWARTEK
ŚNIADANIE
Płatki śniadaniowe (20g) mleko (200g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)
Chleb graham (40g), masło (5g), szynka drobiowa (20g), pomidor (20g)
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, woda, zakwas piekarski żytni, drożdże, sól, filet drobiowy 90%, białko drobiowe, glukoza, aromaty, przyprawy, masło)
Herbata owocowa (200ml)
OBIAD
Jarzynowa z ziemniakami (200g)
(mieszanka warzywna – marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, kalafior, brukselka, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Łazanki z kapustą (150g)
(makaron łazanki, kapusta biała, olej rzepakowy, przyprawy naturalne)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Chałka (40g), masło (5g) miód (10g)
(mąka pszenna drożdże, olej, jaja, mleko)
PIĄTEK
ŚNIADANIE
Chleb mieszany pszenno-żytni (60g), powidło śliwkowe (40g)
(mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas piekarski żytni, śliwki)
Kawa zbożowa (200ml)
(mleko 3,2%, zboża 72%: jęczmień, żyto, cykoria)
OBIAD
Koperkowa z makaronem (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, koper świeży, śmietana 18%, makaron pszenny, przyprawy naturalne)
Ziemniaki (100 g), filet z ryby (60g), surówka z kapusty kiszonej (50g)
(ziemniaki, masło, filet z miruny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy naturalne)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Banan (120g)
Wafle kukurydziane (20g)
(grys kukurydziany, ziarno kukurydzy)