Przejdź do treści Przejdź do stopki

Jadłospis przedszkole

12.11 - 14.11.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

 

OBIAD


PODWIECZOREK

 

WTOREK

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

 

 

PODWIECZOREK

 

 

 

ŚRODA

ŚNIADANIE

Płatki śniadaniowe (20g) mleko (200g)  
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)

Chleb pszenny (40g), twarożek ze szczypiorkiem (30g), papryka (20g), masło (5g)
(mąka pszenna, woda, zakwas piekarski żytni, drożdże, sól, ser, śmietana, szczypior)

Herbata z cytryną (200ml)

 

OBIAD

Ogórkowa z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw - marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)

Kasza jęczmienna (100g), pulpeciki w sosie pomidorowym (60g), buraczki (50g)
(ziemniaki, łopatka wp., bułka graham, jajka, cebula, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30 %, masło, śmietana 18 % z mleka, buraczki, przyprawy naturalne

Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Smoothie owocowe (150g)
(przecier marchwiowy 100%, truskawki, banan)

Podpłomyki (20g)
(mąka pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy), mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna (z rzepaku))

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Płatki śniadaniowe (20g) mleko (200g)  
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)

Chleb graham (40g), masło (5g), szynka drobiowa (20g), pomidor (20g)
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, woda, zakwas piekarski żytni, drożdże, sól, filet drobiowy 90%, białko drobiowe, glukoza, aromaty, przyprawy, masło)

Herbata owocowa (200ml)

 

OBIAD

Jarzynowa z ziemniakami (200g)
(mieszanka warzywna – marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, kalafior, brukselka, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)

Łazanki z kapustą (150g)
(makaron łazanki, kapusta biała, olej rzepakowy, przyprawy naturalne)

Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Chałka (40g), masło (5g) miód (10g)
(mąka pszenna drożdże, olej, jaja, mleko)

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Chleb mieszany pszenno-żytni (60g), powidło śliwkowe (40g)
(mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas piekarski żytni, śliwki)

Kawa zbożowa (200ml)
(mleko 3,2%, zboża 72%: jęczmień, żyto, cykoria)

 

OBIAD

Koperkowa z makaronem (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, koper świeży, śmietana 18%, makaron pszenny, przyprawy naturalne)

Ziemniaki (100 g), filet z ryby (60g), surówka z kapusty kiszonej (50g)
(ziemniaki, masło, filet z miruny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy naturalne)

Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)

 

PODWIECZOREK

Banan (120g)

Wafle kukurydziane (20g)
(grys kukurydziany, ziarno kukurydzy)