4.08 - 8.08.2025
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE
Mleko (200g), płatki śniadaniowe (20g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)
Chleb graham(40g) masło (10g), ser żółty (20g), pomidor (20)g
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, drożdże, sól, śmietanka pasteryzowana, schab wieprzowy, sól, czosnek, pieprz, papryka)
Herbata owocowa (200ml)
OBIAD
Koperkowa z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ziemniaki, koper świeży, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Jabłka w cieście naleśnikowym (150g)
(mąka pszenna, mleko, jajka, , cukier waniliowy, cukier kryształ, jogurt naturalny, olej rzepakowy)
Kompot owocowy (200ml)(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Mus owocowy (100g)
(przecier owocowy 100%)
Wafle kukurydziane (20g)
(grys kukurydziany)
WTOREK
ŚNIADANIE
Chleb graham (60g), masło (5g), szynka krucha (30g), ogórek (20g)
(mąka pszenna, mąka pszenna graham, woda, zakwas piekarski żytni, drożdże, sól, filet drobiowy 90%, białko drobiowe, glukoza, aromaty, przyprawy, masło)
Herbata z cytryną (200ml)
OBIAD
Pomidorowa z ryżem (200g)
(wywar z warzyw -marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, koncentrat pomidorowy
30 %, ryż biały, śmietana 18% , przyprawy naturalne)
Ziemniaki 100g, nuggetsy (60g), marchewka z jabłkiem (50g)
(ziemniaki, masło, koper, filet z kurczaka, mąka pszenna, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny
PODWIECZOREK
Jogurt z owocami (150g)
(jogurt naturalny, owoce sezonowe, miód)
ŚRODA
ŚNIADANIE
Kiełbaski na ciepło (60g), chleb mieszany(50g), masło (5g) papryka (20g), ketchup (10g)
(mąka pszenna, mąka żytnia drożdże, sól, zakwas piekarski żytni, śmietanka pasteryzowana, szynka wieprzowa 90%, białko wieprzowe, glukoza, sól, woda, aromaty, przyprawy)
Herbata z cytryną (200ml
OBIAD
Ogórkowa z ziemniakami (200g)
(wywar z warzyw - marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ogórek kiszony, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Łazanki z kapustą (150g)
(makaron łazanki, kapusta biała, olej rzepakowy, przyprawy naturalne)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny
PODWIECZOREK
Sałatka owocowa (150g)
(banan, jabłko, pomarańcza, kiwi)
CZWARTEK
ŚNIADANIE
Chleb pszenny (60g)
masło (10g), dżem brzoskwiniowy niskosłodzony (20g)
(mąka pszenna, drożdże, sól, śmietanka pasteryzowana, brzoskwinia (44 %), cukier, woda, pektyny, guma guar, kwas cytrynowy)
Kakao (200ml)
(mleko 3,2%, kakao prawdziwe )
OBIAD
Krem warzywny (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Kurczak w sosie pomidorowym (60g), ziemniaki (100g), kapusta pekińska (50g)
cebula, masło, śmietana 18 % z mleka, mąka pszenna, przyprawy naturalne)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Ciasto marchewkowe (60g)
(jajka, cukier, marchewka, olej, orzechy, wiórki kokosowe, pomarańcza, mąka pszenna, proszek do pieczenia, soda, przyprawa piernikowa)
PIĄTEK
ŚNIADANIE
Mleko (200g), płatki śniadaniowe (20g)
(kukurydza 94 %, jęczmień, sól morska, emulgator: lecytyna sojowa, mleko 3,2%)
Chleb mieszany pszenno-żytni (40g) pasta jajeczna (20g) masło (5g)ogórek (20g)
(mąka pszenna, drożdże, słód, sól, zakwas piekarski żytni, jaja, mleko)
Herbata z cytryną (200ml)
OBIAD
Krupnik zabielany (200g)
(wywar z warzyw –– marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, cebula, kasza jęczmienna, śmietana 18%, przyprawy naturalne)
Ziemniaki (100g), miruna w panierce (60g), surówka z kapusty kiszonej (50g)
(ziemniaki, masło, filet z miruny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, kapusta kiszona, cebula, marchew, jabłka, przyprawy naturalne)
Kompot owocowy (200ml)
(jabłka, truskawki, porzeczki, agrest, maliny)
PODWIECZOREK
Arbuz (150g) Ciasteczko owsiane (30g)
(płatki owsiane, mąka owsiana, masło, jagoda, cukier, mleko, jaja)